wp3596f2fa.png

Wat is acne?
Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.

Wat is de oorzaak van acne?
Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd.
Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën( metname P.Acnes) die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

De behandelingen die wij doen is in de eerste plaats de huid een dieptereiniging geven door middel van microdermabrasie, die tevens het littekenweefsel bestrijd die is opgelopen, daarnaast wordt doormiddel van de IPL methode vele vormen van acne effectief behandeld.
Het gepulseerde licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door deze warmte wordt de bacterie P.Acnes vernietigd. Deze bacterie is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van acne.
Daarna wordt U behandeld met een diepreinigend masker, waardoor de huid direct zichtbaar rustiger wordt, en wordt de behandeling afgesloten met een speciale crème.

wpaf6d94b2.png