wp3596f2fa.png

Verwijderen van ongewenste haargroei

Met de veilige ontharingsmethode door middel van flitslicht van de MedCos® IPL met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%*.

De MedCos® IPL geleidt het licht uit de lamp naar het behandelgebied. In het unieke MedCos® IPL-systeem wordt met dit gefilterde en veilige licht de huid bereikt. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Het haar geleidt deze warmte naar de haarwortel. Wanneer de haarwortel wordt vernietigd, kan er geen haar meer uit groeien. Aangezien de behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment (melanine), worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Hoe lichter de huid, hoe duidelijker het verschil is tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. De MedCos® IPL heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidtypes waardoor de capaciteit licht wordt aangepast aan de behoeften.

De behandelkop van de MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een lichte prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt binnen enkele uren. De duur van de behandeling varieert per gebied, en is door de technische eigenschappen en de grote behandeloppervlakte van de MedCos® IPL zeer efficiënt en kort. Om een indicatie te geven van de snelheid waarmee de MedCos® IPL werkt volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd:

bikinilijn: 5-10  minuten per behandeling.

oksels:   5-10  minuten per behandeling.

benen:   20-30 minuten per behandeling.

volledige rug:20-30 minuten per behandeling.

Bovenlip: 2- 4 minuten per behandeling.

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. Mede afhankelijk van huid- en haartype is een kuur van gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat*. Om het resultaat optimaal te houden, adviseren wij ieder jaar één tot twee vervolg-/onderhoudsbehandeling(en).

Gratis en vrijblijvende intake.
wp75c88931.png